Apple en Amac Pro helpen iO-werknemers te ondersteunen in hun werk Apple en Amac Pro helpen iO-werknemers te ondersteunen in hun werk

‘Dát wil je; een leverancier die meedenkt’

iO is een snel groeiende digital agency met een team van zo’n 2.200 experts in communicatie en digitale transformatie die klanten op de gebieden van strategie, creatie, marketing en technologie helpen hun business doelstellingen te behalen. Het bedrijf beschikt over 12 campussen in Nederland, België, Zweden en Bulgarije waar verschillende teams in steeds wisselende samenstellingen samen kunnen werken. Laurens Uijtterlinde is IT Support Engineer op de iO-campus in Rotterdam en is daar eerste aanspreekpunt voor alles dat met IT te maken heeft.

Overstap naar Apple-producten

Op de campus in Rotterdam heeft Uijtterlinde te maken met een hybride omgeving die bestaat uit zowel Windows als Apple-machines. “Iedere medewerker kiest hier zelf met welk apparaat die wil werken. We hebben gemerkt dat wanneer mensen zelf die keuze mogen maken, ze veel efficiënter werken dan wanneer je daarin te veel stuurt. Mensen dwingen om met een besturingssysteem te werken dat ze niet kennen, maakt hun werk alleen maar moeilijker, terwijl dat precies het tegenovergestelde is van onze taak als IT: het ondersteunen van werknemers zodat ze hun werk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk kunnen doen.” Opvallend genoeg willen medewerkers die nog geen ervaring hebben met Apple dat vaak wel graag proberen, vertelt Uijtterlinde. “Op die manier maken veel mensen toch de overstap van Windows naar Apple bij ons.”

"Na het proberen van Apple-producten, zijn medewerkers vaak om"

Na het proberen van Apple-producten, zijn medewerkers vaak om

Amac Pro denkt oplossingsgericht

Jurgen Slieker is accountmanager bij Amac Pro en het eerste aanspreekpunt voor Uijtterlinde. Tot groot genoegen van de IT Support Engineer: “Het contact is altijd heel makkelijk. Wanneer ik bel omdat ik met spoed bepaalde hardware nodig heb, wordt er direct geschakeld bij Amac. Jurgen denkt mee en zorgt dat ik zo snel mogelijk geholpen ben, ook al betekent dat soms voor hemzelf veel meer extra werk of administratie.” Zo werd een tijd geleden een aantal nieuwe MacBooks ontvreemd en zat iO met de handen in het haar, omdat het bestellen en de levering van nieuwe apparatuur te veel tijd zou gaan kosten. “Maar Amac heeft alles uit de kast gehaald om ons zo snel mogelijk van nieuwe laptops te voorzien zodat we weer verder konden werken. Dat is wat je zoekt in een leverancier; iemand die met je meedenkt.”

Mobile Device Management

Slieker heeft contact met meerdere campussen van iO. “We leveren nu alle Apple-hardware aan iO in Nederland. Niet alleen laptops, maar ook randapparatuur, iPhones en accessoires”, zegt Slieker. Uijtterlinde vertelt dat het bedrijf nog bezig is met de implementatie van een MDM-systeem om beheer en onderhoud te vereenvoudigen. “Ik ben opgeleid in Windows, en hoewel ik inmiddels redelijk mijn weg kan vinden in macOS, blijft het handmatige werk tijdrovend. Met een MDM-oplossing richt je iets eenmaal in en geldt een wijziging voor het hele bedrijf. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om de apparatuur beter te beschermen en te borgen dat werknemers veilig werken.”

Met MDM kunnen we apparatuur beter beheren en beschermen

"Met MDM kunnen we apparatuur beter beheren en beschermen"

Overnemen na afschrijving

iO koopt de Apple-apparatuur bij Amac Pro. Er is bewust gekozen om niet te leasen, maar de devices volledig in eigendom te nemen. “We hebben een regeling voor werknemers zodat ze na afloop van de afschrijvingsperiode een device tegen een aantrekkelijk bedrag kunnen overnemen. We merken dat daar veel animo voor is en dat werknemers blij zijn met deze regeling. Zo levert het zowel de organisatie als de medewerkers iets op.” 

Ontdek meer