Apple en Amac Pro helpen iO-werknemers te ondersteunen in hun werk Apple en Amac Pro helpen iO-werknemers te ondersteunen in hun werk

‘Uitbesteden van beheer zorgt dat ik me kan concentreren op belangrijke zaken’

De Termeer Groep is een overkoepelende organisatie in de retailsector die de merken Sissy-Boy, Sneakers, Sacha en Manfield beheert. De organisatie heeft een uitgebreid netwerk van meer dan 100 winkels verspreid over de Benelux. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Bosch, waar ongeveer honderd mensen werkzaam zijn, met een sterke focus op de marketing, inkoop en design. Daarnaast zijn er twee distributiecentra: één voor de merken Sacha en Manfield en één specifiek voor Sissy-Boy.

Termeer Groep

werkenbijtermeer.com

Termeer Groep

werkenbijtermeer.com

Onderhoud en beheer noodzakelijk

Jan Mutsers, de IT-manager van de Termeer Groep, is al bijna vijf jaar verantwoordelijk voor het IT-beheer binnen de organisatie, met ondersteuning van diverse externe partijen. Bij zijn aantreden werd Mutsers geconfronteerd met het beheer en onderhoud van de Apple-apparaten. “Onze winkels gebruiken iPad en op het hoofdkantoor wordt Mac gebruikt, maar deze apparaten draaiden op verouderde software zonder regelmatige updates, wat allerlei beveiligingsrisico’s met zich meebracht,” legt Mutsers uit. “Bovendien draaiden deze apparaten stand-alone, dus een van mijn eerste vragen was hoe we deze devices zouden onderhouden.” Ongeveer een derde van alle devices bij de Termeer Groep zijn Apple-apparaten, maar de vaste IT-dienstverlener was vooral bedreven in het onderhoud van Windows-machines. “Voor onze creatieve mensen is overstappen echter geen optie.”

Verouderd beheer bracht beveiligingsrisico’s met zich mee

Relatie is belangrijk 

Er bleek een beheeromgeving te zijn waar apparatuur op was aangemeld, maar er werd verder niets mee gedaan vanwege een gebrek aan expertise in Apple-apparatuur. “Toen mijn contactpersoon bij de leverancier vertrok, verslechterde onze relatie met die partij, dus gingen we op zoek naar een alternatief,” zegt Mutsers. Omdat de Termeer Groep al vaker devices bij Amac Pro had besteld, legde Mutsers daar de vraag neer voor een beheeroplossing. “Vooral hulp bij de migratie van het oude portaal naar de nieuwe oplossing was cruciaal.”

Managed services

Amac stelde Jamf Pro voor, gespecialiseerde software voor het beheer van Apple-apparaten. “Dit maakte een wereld van verschil, omdat we nu alle Apple-apparaten centraal konden beheren en onderhouden.” Aangezien Mutsers’ expertise vooral gericht is op Windows, besloot hij het beheer van de Apple-apparaten binnen het bedrijf ook bij Amac Pro onder te brengen door te kiezen voor de managed services van de Apple-reseller. “Amac zorgt ervoor dat alle vraagstukken rondom de Jamf Pro-omgeving snel worden opgepakt,” legt hij uit. “Dit ontlast mij enorm, omdat ik mij nu kan focussen op andere belangrijke zaken.” Door het beheer uit te besteden aan Amac voelt Mutsers zich gerust, omdat de volledige verantwoordelijkheid bij Amac ligt. “Zij zorgen voor alles van A tot Z, en alleen als er iets niet klopt, moeten wij ingrijpen.”

Amac verzorgt het beheer van onze Apple-apparatuur van A tot Z en dat ontlast mij enorm

Samenwerking met Amac Pro

Mutsers ervaart de samenwerking met Amac Pro als zeer positief. “Het fijne is dat als wij vraagstukken hebben, deze snel worden opgepakt, ongeacht of ze van mij of van onze automatiseerder komen,” vertelt hij. Als enige IT’er binnen de Termeer Groep, die met verschillende externe partijen werkt, is dat laatste cruciaal. “Ik wil dat al mijn partners naadloos en probleemloos met elkaar kunnen samenwerken. Het is ondoenlijk wanneer ik in mijn eentje al die verschillende partijen moet aansturen, coördineren en controleren of alles goed loopt. De samenwerking met Amac zorgt ervoor dat ik ontlast word en dat ik erop kan vertrouwen dat de Apple-omgeving binnen de Termeer Groep veilig en betrouwbaar is.”

Ontdek meer